ENTSCHEMA

 

Jaarlijks vaccinatieschema voor honden met verhoogd risico op kennelhoest
Leeftijd     
6 weken     Puppy enting *
9 weken     Weil + Parvo-C + Kennelhoest**
12 weken     DHP*** + Weil
1 jaar leeftijd     DHP + Weil + Kennelhoest
2 jaar leeftijd     Weil + Kennelhoest
3 jaar leeftijd     Weil + Kennelhoest
4 jaar leeftijd     DHP+ Weil + Kennelhoest
5 jaar leeftijd     Weil + Kennelhoest
6 jaar leeftijd     Weil + Kennelhoest
7 jaar leeftijd     DHP + Weil + Kennelhoest

*Parvo en Hondenziekte
**Bordetelle bronchiseptica en Parainfluenza
***Parvo, Hondenziekte en Besmettelijke Leverziekte (HCC)

Ontwormen...

Met 2 weken, 4 weken, en 6 weken is dat hier gebeurd, geef met de entingen een wormkuur (ongeveer 9 en 12 weken). Daarna om de 2 maanden tot de 1e verjaardag, daarna 2x per jaar. Vergeet ook niet Uw andere dieren (bv Katten) te ontwormen. 


Hondenziekte- Ziekte  van Carr
Deze ziekte wordt veroorzaakt door het Canine Distemper Virus, welke honden van alle leeftijden kan besmetten via speeksel, urine en ontlasting. De ziekte veroorzaakt o.a. braken en diarree, verloopt snel en heeft vaak een fatale afloop.

Parvo
Het Parvovirus geeft heftig braken en diarree en verloopt bij veel pups dodelijk. Het virus wordt verspreid via de ontlasting

Besmettelijke Leverziekte (Hepatitis Contagiosa Canis)
Een virusziekte die sommige honden licht ziek maakt, maar voor andere dieren dodelijk kan aflopen. Het virus wordt verspreid via de ontlasting, urine en speeksel.

Ziekte van Weil-Leptospirose
Deze ziekte wordt verspreid via de urine van ratten en besmette honden.  Ook de mens kan besmet raken! De ziekte wordt veroorzaakt door een bacterie, welke de nieren en lever beschadigt . Voor honden die veel zwemmen adviseren wij de enting tegen de Ziekte van Weil twee maal per jaar te herhalen.

Kennelhoest (Parainfluenza en Bordetella Bronchosepta)
Kennelhoest is een zeer hardnekkige ziekte, veroorzaakt door verschillende micro-organismen. In de 'gewone' enting zit Parainfluenza, dit is een van de verwekkers van kennelhoest. Bij verhoogd risico is het echter verstandig om ook tegen de andere verwekker, de bacterie Bordetella, van kennelhoest te vaccineren, in elk geval bij een verblijf in de kennel/asiel. Maar als uw hond op plekken komt waar veel honden bij elkaar komen, bijvoorbeeld op de hondenschool of hondenspeelweide, is het van belang uw hond tegen Kennelhoest te laten enten.